El 1939, el matrimoni format per Hugo Lifczis i Annie R. Shermant va fugir de Viena a causa de l’ascens del nazisme. Després d’instal·lar-se a Buenos Aires, van fundar International Editors’ Co. (IECO), la  primera co-agència en llengua espanyola. Hugo, advocat, i Annie, traductora literària i membre d’una família d’editors teatrals, va començar a vetllar pels drets d’autor dels seus amics, prestigiosos escriptors com Vicki Baum, Sigmund Freud, Stefan Zweig, Hermann Hesse, Thomas Mann, Alexander Lernet Holenia, Franz Werfel, entre molts d’altres.

Els Lifczis es van traslladar a Barcelona el 1960, on van inaugurar la nova seu d’IECO;  Nicolás Costa va quedar-se al capdavant de l’oficina de Buenos Aires. L’any 1966 Isabel Monteagudo va incorporar-se a IECO-Barcelona, oficina que va dirigir després de la defunció del Dr. Lifczis i el retorn de la Sra. Shermant a la seva Viena natal al 1970.

El 1998 Maru de Montserrat va sumar-se a l’equip de l’agència i va començar a representar autors en llengua castellana i catalana.  El 2014 IECO-Barcelona va adquirir l’oficina argentina, i el 2021 IECO va incorporar al seu equip l’agència Julio. F. Yáñez, una altra agència molt antiga i amb una trajectòria molt similar. Naixia així International Editors’ Co. & Yáñez, formada per 14 persones i dirigida per Maru de Montserrat. 

IECO Yáñez és l’agència més antiga de parla hispana i l’única que tenia oficines a Espanya i Llatinoamèrica fins fa uns anys. A més, des de la seva fundació ha comptat amb un departament de drets dramàtics, principalment de prestigiosos autors alemanys: Bertolt Brecht, Thomas Bernhard, Elfriede Jelinek, Falk Richter, etc.

IECO Yáñez representa a un ampli ventall d’editorials i agències literàries, principalment dels EUA, Alemanya, el Canadà i el Regne Unit, i algunes d’Austràlia, la Xina, Itàlia i el Japó, en tots els països de parla hispana, a Portugal i al Brasil. Ens complau ser els co-agents de clàssics contemporanis com Thomas Mann, Stefan Zweig, Bertolt Brecht, John Dos Passos, John Steinbeck, Truman Capote, J.D. Salinger i Günter Grass entre molts altres, i de best-sellers com Brandon Sanderson, Kristin Hannah, Mary Higgins Clark, Mitch Albom, Jacqueline Kelly, Leigh Bardugo, etc. D’altra banda, IECO Yañez representa des de fa més de vint-i-cinc anys a clàssics moderns espanyols i llatinoamericans com Augusto Monterroso, Ramón J. Sender i Javier Tomeo i també autors contemporanis de tots els gèneres com María Fernanda Ampuero, Natza Farré, Marta Pessarrodona, Marilar Aleixandre or Fernando Trías de Bes.