(Madrid, 1947) és escriptora, poeta, traductora i membre de la Reial Acadèmia Gallega. Posseïdora d’una de les veus més singulars de la literatura gallega, la seva obra ha rebut els premis més importants: de poesia per diversos poemaris que donen veu a la dona; i narrativa, com Las malas mujeres (2020) -Premio Nacional de Narrativa 2022 i Premi Blanc Amor 2020-, així com de narrativa juvenil. En castellà, els seus llibres més recents inclouen l’assaig Desplazar los marcos del patriarcado: El pensamiento feminista de Emilia Pardo Bazán (Mènades, 2021) amb María López Sández, i el volum de relats Lobos en las islas (Crema, 2022) -Premi Nollegiu 2022 de Narrativa Traduïda-.
Va néixer a Guayaquil, Equador, el 1976, i va estudiar literatura. A l’actualitat col·labora amb nombrosos mitjans internacionals i dona classes al Màster de Periodisme ACB-Complutense. Com a escriptora, forma part de diverses antologies de relats i de periodisme literari. El 2012 va ser escollida com un dels 100 llatinoamericans més influents d’Espanya, país on viu des del 2005. Al 2016 va guanyar el premi Cosecha Eñe de relats. A dia d’avui ha publicat Lo que aprendí en la peluquería (Dinediciones, 2011) Permiso de residencia (Caracola Editores, 2013), Pelea de gallos(Páginas de espuma, 2018) i Sacrificios humanos (Páginas de espuma, 2022).
(Colòmbia, 1939) és una de les escriptores colombianes més reconegudes del segle XX. Va estudiar literatura i art a la Universitat dels Andes i ha treballat com a periodista i crítica d’art i cinema. Ha estudiat també a París (La Sorbona), a Roma i a Londres. Ha publicat les novel·les Girasoles en invierno (1970), Dos veces Alicia (1972), Estaba la pájara pinta sentada en el verde limón (1975), Misiá señora (1982) y Las Andariegas (1984), i el llibre de relats ¡Oh, gloria inmarcesible! (1979).
Va néixer a Albacete i des de molt petit es va sentir atret per la literatura, els còmics i el cinema. Va estudiar disseny gràfic i publicitat. Va realitzar alguns curts i fins i tot va escriure i va dirigir un llargmetratge, que va aconseguir estrenar a Hollywood. El secreto de Elisa Lecrerc (2012) el va estrenar com a novel·lista, seguits per Buenaventura(Suma 2015) i La mala semilla (2018).
(Barcelona, 1982), és escriptor, il·lustrador i cineasta. Ha publicat la trilogia
El mundo de Komori
(Mare Nostrum, 2007), així com el llibre-joc
Misterios subterráneos
(Hidra, 2011), diversos relats en diferents antologies, com
Lo mejor del steampunk español
(Cheeky Frawg, 2015), la novel·la
La Estrella
( Viceversa, 2011) i la trilogia juvenil Borealia (Astronave/Norma, 2018), totes dues amb Isabel Hierro. El seu últim llibre és
El destino inevitable de Arlène Revêtruite
(La Galera, 2021).
(Manresa, 1963) és llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. És mestra, terapeuta i orientadora familiar, assessora pedagògica, formadora de formadors i mare de dos fills. Reconeguda investigadora i especialista en emocions, comunicació i relacions humanes. Col·laboradora del diari Llaura, professora de postgraus i màsters universitaris i conferenciant. Creadora, juntament amb Montse Jiménez, del projecte «Observatori de la Comunicació Educativa». És autora i coautora de diversos llibres, entre els quals destaquen: La asertividad (2008), Adolescentes (2008), El divorcio que nos une (2007), Educar para amar la vida (2017) i Cómo cuidar la salud emocional (2022).
(Barcelona, 1970) és doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona des de 2006 i llicenciada en Ciències Polítiques per la UNED al 2015.
és MIR d’Endocrinologia i Nutrició. També conegut com @themedifitness a les xarxes socials, tracta d’inculcar hàbits saludables i el fitness en general a pacients amb patologies metabòliques, ferm defensor d’incorporar els factors relacionats amb un estil de vida saludable a la sanitat.
(1919-1998) va escriure poesia en estrofes tradicionals, poesia quotidiana (també anomenada antipoesia, per la seva temàtica i forma prosaica), prosa, teatre i guions de cinema; també va experimentar amb la poesia visual, els objectes, les instal·lacions i els poemes corporis. Encara que la seva intensa activitat creativa va començar als anys quaranta, el reconeixement com a figura cabdal de la literatura contemporània no li va arribar fins a la publicació, el 1970, de Poesia rasa, un aplec de llibres inèdits que cobreixen el període 1945-1959.
La poesia de Brossa es caracteritza pel poema curt de caràcter lúdic, breu i sorprenent. En els seus últims llibres es constata una continguda i emotiva reflexió sobre la vida i la mort, plena de digressions (Passat festes, 1995; La clau a la boca, 1997 i Sumari astral, 1999).
(Barcelona, 1967) ha publicat mes de quinze llibres entre els quals destaquen la novel·la De portes endins (Rosa del Vents, 2021), El brigadista (Rosa dels Vents, 2015), traduïda al castellà per Editorial Milenio i Aquests catalans estan tocats del bolet (Cossetània, 2010), la novel·la infantil En John Gardfield en territori xeiene (Estrella Polar, 2010) i el recull de contes per a adults Paper higiènic (Llibres de l’Índex, 2006). Treballa com a traductor i és  autor de diversos guions de televisió i cinema. A banda d’escriure, fou copropietari del bar l’Astrolabi, al barri de Gràcia de Barcelona, on s’oferien actuacions musicals, literàries i teatrals gairebé diàriament.
va néixer a Barcelona el 7 de juny de 1991. És graduat en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona i màster en Creació Literària per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment combina l’escriptura amb la docència. Al 2019 va debutar amb
El impostor de Viena
(Estrella Polar),
premi Alba al Millor Llibre Fantàstic per a Joves en català. La asesina de Venecia (Estrella Polar, 2021) va ser guardonada amb el premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil.
(L’Havana, 1957) és llicenciada en llengua i literatura anglesa, i ha obtingut nombrosos premis internacionals per la seva obra, entre ells, el Premi Anna Seghers atorgat per l’Acadèmia d’Arts de Berlín al 1990, o el Premi Internacional de Goliardos al 2003 per la seva novel·la Fábulas de una abuela extraterrestre. Entre les seves obres també destaquen El hombre, la hembra y el hambre, Premio Azorín al 1998 i La isla de los amores infinitos (Grijalbo, 2006). Aquesta última va gaudir d’un gran èxit internacional i ha estat traduïda a vint-i-set idiomes. Los hijos de la Diosa Huracán (Grijalbo, 2019) és el seu últim llibre.

(Barcelona, 1978) és doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona des del 2011. Treballa al Servei de Psiquiatria i Psicologia infantojuvenil de l’Hospital Clínic de Barcelona.

(Oviedo, 1971) és periodista, escriptor i divulgador científic. Expert en la figura de Nikola Tesla, ha editat i ampliat dues obres de l’inventor: Yo y la energía (Turner, 2011) i Signat: Nikola Tesla (Turner, 2012). Al 2014 va publicar la seva primera novel·la, Tesla y la Conspiración de la Luz (Destino/ Planeta) i un any després, va publicar Las Calculadoras Estrella, també amb Destino. Acaba de publicar el llibre La costumbre ensordece (2023) amb Ariel. Actualment escriu a L’Espanyol, *Yorokobu i col·labora amb el programa de ràdio Efecto Doppler (Ràdio 3).
és llicenciat en Sociologia per la Universitat de Deusto, llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona, diplomat en Administració d’Empreses (SEP) per la Stanford Business School i té un màster en Societat de la Informació i el Coneixement per la UOC. És membre de la American Marketing Association, de la Academy of Management, de la Conway Hall Ethical Society i de la Skeptics Society. Durant catorze anys va ser professor de Màrqueting a ESADE. Entre la seva àmplia obra publicada, destaquen El oligarca camuflado (Navona), El canon del Management (Deusto) i La empresa, un striptease (Gestió 2000).
(Màlaga, 1981) és il·lustrador, historietista i humorista gràfic. Va estudiar Disseny Gràfic a l’Escola d’Art Sant Telmo i, més endavant, va publicar tires d’humor a la revista Dibus! També ha creat vinyetes d’opinió per a la revista El Jueves(que li va concedir el Premi Gin d’Humor Gràfic) i per el diari L’Opinió de Màlaga. Treballa també com a il·lustradorfreelance especialitzat en històries de fantasia per a joves lectors.
(Barcelona, 1972) és periodista i comunicadora feminista. És coneguda per la seva participació al programa “La competència” de la ràdio catalana RAC1, dirigit per Òscar Andreu i Òscar Dalmau. També és locutora a TV3 en programes com “Ja t’ho faràs” i ha participat en programes com .CAT. Ha publicat els llibres Curs de feminisme per microones (Llaura llibres, 2016), Que no t’expliquin contes! (Amsterdam, 2020) i Tinc algunes certeses i molts dubtes(Llaura llibres, 2022).
va néixer a Barcelona ​​l’any 1955. És llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona. Ha estat corrector d’estil i professor d’aquesta matèria a la pionera acadèmia Anthropos, de l’editorial del mateix nom. Ha publicat les novel·les
Como un ángel herido
(Editorial Thassàlia, 1997), En el umbral (Editorial Edhasa, 2002), Todas las primaveras(Editorial Alfaguara, 2005), El corazón del héroe (Editorial Alfaguara, 2009) i Aún podemos ganar (Stella Maris, 2016). També ha publicat els llibres de relats Vida de perro a Editorial Menoscuarto al 2007. Al 2018 va guanyar el Premi al Millor Relat de Jazz i al 2022 va publicar El combate interminable (Navona).
De 1999 a 2006, Bet va ser diputada del Parlament de Catalunya, assumint responsabilitats relacionades amb el medi ambient, la política territorial, l’agricultura i la joventut, entre altres. Durant els últims tres anys, va ser Secretària de la Mesa del Parlament. Des de llavors contínua el seu compromís amb la sostenibilitat en empreses que advoquen per la continuïtat d’un món millor.
(Barcelona, 1946) és doctora en psicologia per la Universitat de Barcelona i professora jubilada de la Universitat de Còrdova. Les seves línies de recerca i les seves publicacions versen fonamentalment sobre dona i envelliment, coeducació i feminisme. Els seus últims llibres són Tan frescas: las nuevas mujeres mayores del siglo XXI (Paidós, 2013/ Enrick B. Editions 2015), Sin reglas: Erótica y libertad femenina en la madurez (Capitán Swing, 2018/ Orlanda Verlag, 2019) y Yo, vieja (Capitán Swing, 2021/ Orlanda Verlag, 2022) que ha venut ja més de 20.000 exemplars.
és la creadora de la web i dels perfils d’Instagram i TikTok @keto_amb_laura i @keto_with_lau en anglès, on comparteix la seva passió per la cuina i especialment per inventar noves receptes. Defensa una keto imperfecta, relaxada i real, sense culpes ni ingredients prohibits.
(Barcelona, 1997) va estudiar Comunicació Audiovisual i jazz i música moderna. Va saltar a la fama amb OT al 2017, i va representar a Espanya a Eurovisió al 2018. Alfred s’ha consagrat com el concursant més polifacètic de la seva edició del programa, destacant en àmbits tan diversos com l’escriptura, la composició, la música o la fotografia, entre d’altres. Al 2018 va veure la llum el seu primer àlbum d’estudi, 1016.
(Madrid, 1987) és llicenciada en Física i treballa com a programadora per a diverses start-ups. Porta més de deu anys conreant la seva escriptura i durant aquest temps ha escrit per a diversos mitjans culturals com Nayagua, Ámbito Cultural o La Grieta. També va completar el Máster en Escriptura Creativa del Hotel Kafka. Papá nos quiere(Caballo de Troya, 2023) és la seva primera novel·la.
és una psicòloga espanyola, és especialista en educació i desenvolupament infantil, sent professora de l’Escola Universitària Cardenal Cisneros. Al llarg de la seva carrera ha publicat nombrosos articles i assajos, col·laborant de manera habitual amb mitjans com a Meva, Saber viure o La Mirada.
(Barcelona, 1946) ha estat, entre moltes altres coses, titellaire, bard, enquadernador i cocoteólogo. Va viure intensament durant molts anys i ara dedica el seu temps al comentari i la contemplació.
(Barcelona, 1988) és llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzada en època contemporània. Després de realitzar un màster en Pedagogia, actualment es dedica a la docència i a l’escriptura. Al 2017 publica la seva primera novel·la, Agujas de papel (Maeva), amb un èxit notable. També ha publicat El aroma de los días felices, que és la seva segona novel·la (Maeva, 2019),
El viaje de la libélula
(Maeva, 2020) y La musa de la flor negra (Maeva, 2023).
(Madrid, 1985), és editor i professor de creació literària a l’Hotel Kafka de Madrid. Va treballar com a redactor a l’editorial Demipage i a la revista Buensalvaje. Actualment és editor de Lengua de Trapo i Alba Editorial. És doctor en Literatura Iberoamericana i ha publicat l’assaig Dormí con un fantasma (Mangos de Hacha, 2013) i la novel·la Los favores (Editorial La Palma, 2016). Al 2022 va publicar Los sueños asequibles de Josefina Jarama (Alfaguara), que es va convertir en un dels millors debuts narratius de l’any.
és educadora, i des de 1986 treballa amb nens i adolescents en contacte amb la naturalesa. S’ha format en educació emocional, coaching, PNL, comunicació positiva i lideratge amb cavalls. És codirectora de La Granja Escola de Santa Maria de Palautordera, per on passen cada any 10.000 nens i 1.200 professors. És presidenta de la Fundació per a l’Educació. Al 2006, l’equip pedagògic de La Granja Escola va ser pioner en la implantació de l’educació emocional en els programes d’activitats amb nens, davant les nombroses mancances emocionals que percebien en ells, desenvolupant una metodologia pròpia. Imparteix també cursos pràctics d’educació emocional a alumnes, mestres i pares, i dona conferències a ampes d’escoles, empreses i entitats esportives. Ha intervingut així mateix en diversos programes de televisió, ràdio i premsa, i dirigeix la publicació Va d’educació. Està casada i té dos fills de 18 i 14 anys.
(Sant Sebastià, 1966) s’ha format en camps com la Nutrició Clínica, la Psicologia, l’Educació Física i les Medicines Complementàries. Durant divuit anys ha compaginat el seu treball clínic amb la tasca docent. És el coordinador per a Espanya de la A.F.M.O. (Associació Francesa de Medicina Ortomolecular) i recentment ha estat nomenat President d’Honor A.E.N.T.O.C. (Associació Espanyola de Nutricionistes i Terapeutes Ortomoleculars Qualificats). Ha publicat diversos llibres:
Que tus alimentos sean tu medicina
(RBA, 2018), Comer sí da la felicidad (RBA, 2018) o Antienvejecimiento con nutrición ortomolecular (RBA, 2015), entre d’altres.
il·lustradora i escriptora, va néixer a Camarles (Catalunya) el 13 de desembre de 1976. Va debutar com a novel·lista quan, al costat del també escriptor Javi Araguz, va rescatar un esborrany en el qual estava treballant des de feia anys però que mai s’havia assegut a escriure de debò per falta de temps. El resultat va ser La estrella, novel·la finalista del I Premi As de Picas.
(Mèxic, 1947) procedeix d’una família d’origen jueu libanès. Va créixer en una llar on es parlaven cinc idiomes. A partir de 1970, Barbara va començar a publicar relats i assajos en revistes i suplements literaris. La seva novel·la Hojas muertas (1987) va rebre el Premi Xavier Villaurrutia de Mèxic, i ha estat traduïda a l’anglès, a l’italià i al portuguès. Ha escrit una àmplia varietat de llibres, entre ells La dueña del Hotel Poe (2014) i La buena compañía(2019). Al 2023 es va publicar de nou a Espanya el seu primer títol: Hojas muertas (MAPA, 2023).
és llicenciada en disseny i filosofia. Va començar amb el còmic gràcies als fanzines i els grafitis i aquesta passió per retratar persones i personatges la va portar a publicar el seu primer llibre: Carmen de Mairena, una biografia (Blackie Books, 2017) que va guanyar el premi Junceda a la millor historieta de l’any. Des de llavors s’ha especialitzat en creativitat, relaxació i meditació i imparteix multitud de classes i tallers per a ajudar a altres artistes a superar bloquejos creatius.

(Chimaltenango, 1948) és un escriptor i crític literari guatemalenc, Premi Nacional de Literatura 1991 i finalista del Premi Herralde de Novel·la al 1987 i al 2002. Llicenciat en Lletres per la Universitat de San Carlos i en Literatura per la Universitat de Florència (Itàlia).

La situació política a Guatemala, que viu en aquests anys el punt màxim de repressió, el va obligar a romandre a Itàlia des de 1980. Va ensenyar Llengua Espanyola a la Universitat de Bolonya, a les Universitats de Feltre i Brescia i a la Universitat de Milà, on actualment resideix. És catedràtic de Literatura Espanyola i Literatura Hispanoamericana a la Università Cattolica del Sacro Cuore.

Col·labora en diversos mitjans com a crític literari i ha publicat diverses novel·les: El hijo de casa (Roca, 2004; Sperling e Kupfer, 2003), El hombre de Montserrat (Roca, 2005; Sperling e Kupfer, 1999) i El misterio de San Andrés (Roca, 2006; Sperling e Kupfer, 1998), entre d’altres. També ha publicat una sèrie de llibres infantils juntament amb la guanyadora del Premi Nobel de la Pau Rigoberta Menchú.

(L’Ametlla de Mar, 1980) és llicenciada en Periodisme i en Criminologia i Màster en Seguretat i Prevenció per la UAB. Postgraduada en Tècniques Avançades en Perfil·lació Criminal i Psicologia Investigativa per la UB. En l’actualitat treballa als informatius de Televisió de Catalunya, TV3. Al 2016 va publicar el seu primer llibre, una investigació periodística de primer ordre convertit en un addicte relat policial, Sense cadàver (Ara Llibres i Now Books, en català i castellà respectivament). Es tracta d’un cas real, una investigació criminal per doble homicidi en la qual els cadàvers mai es van trobar. Fruit de les seves investigacions, l’autora va estar visitant Ramón Laso, l’homicida condemnat, a la presó des del 2012. És també coautora del 30 Minuts «El Cos del Delicte» (TV3, 2015).
(Santiago de Compostel·la, 1978) és escriptora i crítica teatral. Es va donar a conèixer al 1996 amb la novel·la Nieve en abril, i aviat va obtenir el reconeixement del públic i la crítica amb els premis més importants de la literatura gallega. Al 2016 va publicar l’aclamada Los días iguales en que fuimos malas (Galàxia, 2016 / Lumen, 2020) i al 2020 El libro de la hija (Galàxia / Lumen) que va obtenir el Premi de la Crítica de narrativa gallega. Inma López Silva és també articulista, traductora d’Albert Camus i Jean Genet, i autora d’assajos sobre teatre. Al 2019 va ser una de les deu escriptores d’entre trenta i quaranta anys seleccionades per l’Agència Espanyola de Cooperació i Desenvolupament per a representar a Espanya i promocionar la seva obra en diversos països. El seu últim títol és Escuela de mujeres (Tres Hermanas, 2023).
(Ciudad Real, 1977) és enginyer de camins i un apassionat de la història. Ha donat conferències sobre literatura històrica i ha organitzat rutes literàries a Granada pels escenaris dels seus escrits. La seva primera novel·la, El esclavo de la Al-hambra, ambientada a la Granada nassarita del segle XIV, va ser publicada per Edicions B al 2010, amb gran reconeixement per part de lectors i crítica. Després li han seguit les novel·les El Mármara en llamas(Ediciones B, 2012), El señor de Castilla (Ediciones B, 2013) i La furia del Fénix (Ediciones B, 2016), El Veneciano(Edhasa, 2018), Don Juan Manuel. El guardián de las palabras (Edhasa, 2020) y Lope de Vega. El desdén y la furia(Edhasa, 2021).
va començar la seva carrera produint projectes audiovisuals i des de 1995 ha treballat per promoure els valors saludables, la diversitat i el desenvolupament sostenible. És un dels creadors del personatge d’animació Pipsqueak, i coautor al costat d’Emma Ros de quatre llibres infantils amb aquest personatge. També ha escrit tres llibres per a adults:
Maneras de Cocinar verduras y hortalizas, Maneras de cocinar legumbres
(Grijalbo, 2018 – Junto a Emma Ros), Para adelgazar utiliza tu cerebro. Historias para no engordar (Zenith) y Cuidado con los deseos, se pueden cumplir (RBA).
és periodista, guionista i escriptora. Ha treballat en programes televisius com El hormiguero i radiofònics com No som ningú, La Finestra o Protagonistes. Actualment presenta una secció titulada Julia a l’Onda (Onda Cero) i és columnista a Infolibre. És autora de les novel·les Los besos no se gastan i No pasa nada, y si pasa, se le saluda.

(Guatemala, 1959) és una líder indígena guatemalenca, membre del grup maya quiché, defensora dels drets humans, ambaixadora de bona voluntat de la UNESCO i guanyadora del Premi Nobel de la Pau (1992) i el Premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional (1998).

Ha publicat cinc llibres infantils juntament amb Dante Liano, on mostra com és la vida  als pobles de les muntanyes Mayas. L’origen de les històries rau en l’antiga tradició oral Maya.

(1967) ha treballat durant més de vint anys al món editorial i ha exercit la docència en postgraus i màsters en edició de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i el IDEC de la Universitat Pompeu Fabra.

Llicenciat en Filologia Hispànica per la UAB, on va ser membre fundador del Grup d’Estudi de l’Exili Literari Espanyol, ha escrit sovint sobre la seva especialitat en diverses revistes, tant espanyoles com americanes, i ha participat en llibres col·lectius i congressos. Des de 2012 manté el blog sobre llibres i història editorial negritasycursivas. Destaca per la seva obra A dos tintas (Debate, 2013).

(Àvila, 1972) és llicenciat en Periodisme, Màster en Relacions Internacionals i Comunicació i corresponsal de guerra de TVE. Va ser el primer enviat especial de l’emissora a la guerra a Ucraïna. També va cobrir la batalla de Mossul contra l’Estat Islàmic i les guerres a Síria, Líbia, Mali, l’Afganistan, l’Iraq, Sudan, Líban, Gaza i la Segona Intifada. Com a corresponsal a Orient Mitjà, ha informat sobre la Primavera Àrab a diferents països, com Egipte i el Sàhara Occidental, i sobre la situació a Turquia i l’Iran. És autor de La chica a las puertas del Infierno (2017), Mosul Doctor(2021) i El beso de los océanos (ADN, 2023).
(Barcelona, ​​1977) es va dedicar fins als trenta anys al món de la moda, el cinema i la publicitat. Una forta crisi existencial la va portar a trencar amb tot i ara es Xef reconeguda i gran comunicadora, viu dedicada a la que entén que és la seva missió: difondre una alimentació i un estil de vida saludables i arribar amb el seu missatge al màxim nombre de persones possible. Per això imparteix tallers de cuina regulars a Barcelona, ​​organitza escapades i esdeveniments en els que convida a aprofundir en el ioga i l’alimentació, assessora a empreses de restauració, escriu contingut i receptes per a diferents mitjans de salut i benestar, realitza tallers inspiracionals i de team buildingper a empreses i acaba d’obrir la seva pròpia escola i comunitat on-line.
(Hondures, 1921-Mèxic, 2003) va ser nomenat cònsol de Guatemala a Mèxic des de 1944 fins a 1953, quan es va traslladar de nou a Xile com a exiliat. Allà és on va col·laborar amb la revista La Gaceta de Chile, convidat per Pablo Neruda. Al 1956 Monterroso va tornar definitivament a Mèxic, on va participar en nombrosos projectes culturals. Al 1996 va obtenir el prestigiós Premi Juan Rulfo i al 2000 el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres per la seva trajectòria literària. Va publicar per primera vegada al 1959 Obras completas (i altres contes). Entre els seus llibres destaquen: Oveja negra y otras fábulas (1969), Movimiento perpetuo (1972) o El resto es silencio (1978) i una col·lecció d’assajos titulat La vaca (1998).
és fundador i president executiu d’Otto Walter International, la consultora líder en millora de comportaments directius i comercials, amb seus a Espanya, Itàlia, Portugal, Colòmbia i Mèxic. Considerat per el diari Expansión com un dels experts de parla hispana més importants en management, ha realitzat la investigació sociolaboral més àmplia a Espanya durant més de deu anys. Ha participat com a ponent, contertulià i articulista en nombrosos àmbits i mitjans econòmics, a les principals escoles de negocis, al Fòrum Mundial del Talent i a diversos programes de ràdio i televisió. És autor de diversos bestsellers internacionals de narrativa empresarial, com El pez que no quiso evolucionar (Empresa activa, 2009) o Ir o no ir (Empresa activa, 2006).
és escriptora, poeta i conferenciant amb reconeixement nacional e internacional. Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació i catedràtica UNESCO per la Universitat Nacional d’Educació a Distància. Ha publicat 24 llibres entre els quals s’inclouen narrativa, poesia, assaig i tractats, amb obra traduïda a diversos idiomes. Ha participat en més de 50 obres col·lectives. Entre les seves publicacions destaquen Bienvenido, Juan (Editorial Graó/Círculo de Lectores, 2006) o Despacio, despacio (Editorial Obelisco, 2010) o La sociedad de las prisas (Editorial Obelisco, 2023).
(Barcelona, 1971) és una actriu espanyola, famosa per la seva participació al programa Homo zapping i Buenafuente. Al gener del 2008 va participar a la segona temporada de La que se avecina. La seva última pel·lícula és Padre no hay mas que uno 3.
(Terrasa, Vallès Occidental, 1941) és una poetessa, narradora i crítica literària catalana. També ha conreat l’assaig i el gènere biogràfic. És autora de llibres com Primers dies de 1968 (1968), Setembre 30 (prologat per Gabriel Ferrater, 1969), Vida privada (1972), Memòria (1979), A favor meu, nostre (1981), Tria de poemes (1994) i L’amor a Barcelona(1998). Al 2007 es va publicar una antologia de la seva obra: Poemes: 1969-2007: Antologia. L’any 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
(Barcelona, ​​1962), de mare alemanya i pare català, va estudiar Pedagogia a la Universitat de Barcelona i des d’aleshores ha estat vinculada al món de la dansa durant més de trenta anys, a l’àmbit de la docència, la coreografia i la realització d’espectacles. La seva primera novel·la, Geranios en el blacón (Maeva, 2018) ha estat tot un èxit tant a Espanya com a Itàlia (Garzanti, 2021), on ha venut més de 20.000 exemplars. També ha publicat Los juguetes de la guerra (Maeva, 2021/ Garzanti, 2023).

és psicòloga clínica, llicenciada per la Universitat de Barcelona i professora del departament de Direcció de Recursos Humans d’ESADE. Experta en formació, investigació i desenvolupament d’equips d’alt rendiment.

Ha publicat els llibres Retratos de familia. Lo que quiso saber y no se atrevió a preguntar sobre la empresa familiar(Empresa Activa, 2007) un llibre per a famílies que treballen juntes i assessors professionals. Tras las viñas (Debate, 2016), va ser el seu segon llibre, escrit juntament amb el prestigiós sommelier català Josep Roca, del Celler de Can Roca, que va ser el millor restaurant del món per la revista Restaurant Magazine i va rebre tres estrelles Michelin. És un llibre excepcional que relaciona la història de 12 productors internacionals de vins amb els seus vins.

és llicenciada en Periodisme per la UAB de Barcelona. És creadora i guionista de diversos dibuixos animats, i és també co-autora, amb José Martín, de quatre llibres infantils. També ha escrit els llibres de cuina
Maneras de cocinar verduras y hortalizas
i Maneras de cocinar legumbres (Grijalbo, 2018). Com a autora de ficció, ha publicat les novel·les històriques En tierra de dioses (Urano, 2009) i La sacerdotisa de la luna (Urano, 2012).
(Barcelona, 1989) va estudiar Dret i va tenir una brillant carrera com a advocada laboralista, fins al dia en què va decidir que li faltava alguna cosa més. Més que una estada a la seu de l’ONU a Nova York, i més que un doctorat de la Universitat de Columbia. Actualment vivint a Barcelona, Leticia escriu per a Vogue España i Vogue Internacional, col·labora amb la jove cantant espanyola Rosalía i alimenta regularment el seu compte d’Instagram. El seu primer títol Scrolling After Sex (Terranova 2018), la va situar dins del panorama literari espanyol més contemporani. Al 2020 va publicar el poemari In Real Life (Destino/Planeta). El seu últim llibre és Los cisnes de Macy’s (Reservoir Books, 2023).
és psicòleg clínic d’àmplia trajectòria, estudiós avantatjat i practicant del corrent de la psicologia cognitiu-conductual, els beneficis de la qual s’ha compromès a traslladar des de les consultes i les aules fins a la quotidianitat de la vida de la gent. Està convençut de que la felicitat pot “aprendre’s” i “ensenyar-se” i que la societat necessita, i mereix, una millor educació en l’àmbit emocional que l’ajudi a evitar sofriments innecessaris o a combatre’ls amb recursos millors. Ha publicat Razón y emoción (RBA, 2015), un llibre que ens ensenya a utilitzar la raó per a gestionar millor les nostres emocions, qi ue va ser un èxit de vendes a Espanya, i Libertad Emocional (Paidós, 2004/La Magrana, 2015, en català).
(València, 1977) és escriptora, periodista, editora i llibretera. Escriu una columna setmanal a l’ABC dedicada als llibres policíacs, treballa com a editora a Tres Herrmanas i codirigeix la llibreria Cervantes y Compañía de Madrid. Sanmartín va començar a publicar molt jove, la seva primera novel·la La llave esta en Turgueniev (Eutelaquia) es va publicar al 2012 i dos anys després, va fer el salt a una editorial més gran, Principal dels Llibres, on va publicar El amor que nos vuelve malvados (2014), Informe sobre la víctima (2016) i El jardín de los  sospechosos (2018). La seva última obra és Manos tan pequeñas (Harper Collins Ibèrica, 2022) guanyadora del premi a millor novel·la de suspens de la València Negra.
(Osca, 1901-San Diego, 1982), va ser un dels escriptors espanyols més importants del segle XX. Va participar a la guerra del Marroc com a soldat de reemplaçament i al seu retorn es va instal·lar a Madrid, on aviat es convertiria en un dels escriptors i periodistes més destacats del seu temps. Els esdeveniments de la Guerra Civil espanyola per els que van ser assassinats la seva dona i un dels seus germans -i diverses discrepàncies personals e ideològiques- van acabar per separar-lo de la seva militància comunista. És autor d’una vasta obra narrativa, encara que també va escriure assaig, teatre i poesia. Entre les seves obres destaquen Mister Witt en el Cantón (1935), que li va valer el Premi Nacional de Literatura, Rèquiem por un campesino español (1960); El bandido adolescente (1965), sobre el pistoler americà Billy el Nen, i La aventura equinoccial de Lope d’Aguirre (1968), en el qual es basa la famosa pel·lícula de Werner Herzog.
és periodista i guionista de cinema i televisió. La seva trajectòria professional s’inicia a la ràdio, i es dedica de ple a mitjans com a Cadena Ser i Onda Cero. Més tard passa a la televisió, formant part d’MTV a Londres i Madrid. Ha escrit sèries com Jo soc Bea i desenvolupat formats per a productores com El Terrat, Big bang Mitjana, Fremantle i Pla a Pla. A l’actualitat viu entre Madrid i Nova York des d’on combina la seva faceta com a escriptora amb les seves altres dues passions, la fotografia i el documental. En aquest camp, ha estat rodant una sèrie de documentals de temàtica social a Llatinoamèrica i es troba preparant un projecte per a Àsia i Àfrica.
(1932-2013) va estudiar Dret i Criminologia a la Universitat de Barcelona. A la dècada dels vuitanta es va consolidar com un dels millors i més personals narradors espanyols contemporanis. Molts dels seus textos escrits s’han adaptat al teatre, tant a Espanya com a d’altres països, amb un èxit extraordinari. És autor de més de vint obres literàries, entre les quals destaquen
La mirada de la muñeca hinchable
(Anagrama, 2003) o Los amantes de silicona (Anagrama, 2008).
(Barcelona, 1967) és un escriptor espanyol, economista i consultor de màrqueting especialitzat en creativitat e innovació. Escriu a la premsa nacional, ha publicat diversos assajos, una col·lecció de contes i obres de teatre. És coautor, juntament amb Àlex Rovira del bestseller La buena suerte (Zenith, 2004), traduït a quaranta-dos idiomes i del qual s’han venut més de quatre milions d’exemplars arreu del món. També ha escrit dos llibres amb el prestigiós expert en màrqueting Philip Kotler. El seu últim títol és Una història diferente del mundo (Espasa, 2021 / Guerra e Pau, 2022, en portuguès).

(1968) és advocada i especialista en direcció de persones. La seva trajectòria directiva inclou multinacionals del sector serveis, alimentació i automoció, a Espanya i Portugal. Ha format part dels comitès de relacions laborals d’ANFACO i CEAGA i és vicepresidenta d’AEDIPE a Galícia. Ha dedicat aquests últims anys a estudiar el comportament humà en les organitzacions i a explorar el camp de les fortaleses humanes i el benestar subjectiu. Col·labora com a professora a diverses escoles de negocis e imparteix cursos i conferències sobre gestió de l’optimisme, lideratge i fortalesa per a la felicitat.

A l’actualitat és membre de la International Positive Psychology Association, dirigeix RH Positiu, organitzacions optimistes i forma part de l’equip BiU, believe in you.

és professora i divulgadora de l’alimentació saludable. Treballa com a docent a diferents escoles tant nacionals com internacionals. Porta anys especialitzant-se en fermentació i salut digestiva, i desenvolupant diferents iniciatives relacionades amb aquests temes. Imparteix cursos, xerrades i seminaris i participa en projectes de recerca.